JAG ÄR BÄST

Alltså okej. Nu ska ni få höra en sak. 
 
Jag släpade ut alla fläktdelar till hallen för att jag verkligen inte orkade titta på dem, satte mig vid datorn och kände mig allmänt less på livet. Sen ringde pappa och frågade hur det gick med fläkten, garantiletande osv. Då förra ägaren inte svarade tappade vi det lilla hoppet vi hade om att hon skulle ha kvar ett kvitto nånstans, så jag var inställd på att köpa en ny. Pappa tyckte att jag skulle skruva isär och kolla om jag hittade nåt fel själv. Jag tyckte att han var knäpp. Mitt D i ellära fick jag för att jag memorerat gamla tentor och att min tenta såg i princip likadan ut som tidigare år. Jag kan inte el. Men till slut lyckades han övertala mig. Fläkten skulle ju ändå på tippen och jag hade inget bättre för mig, så vad spelade det för roll?
 
Jag började skruva isär, kollade hur allt satt ihop, var kablarna gick in och var de gick ut. Som sista grej öppnade jag upp en dosa, och ser att lamporna är seriekopplade. Eftersom kabeln från eluttaget var kopplade till lamporna först, de var seriekopplade, och elen sedan fortsätter från lamporna till fläkten tänkte jag "men vad konstigt, då räcker det ju att en lampa går sönder för att hela fläkten ska sluta fungera...", tittade på lamporna - OCH TROR NI INTE ATT EN LAMPJÄVEL GÅTT SÖNDER?!
 
Så jag gick till Ica, köpte en ny lampa för 39kr, bytte den trasiga - och fläkten går som smort. Tänk om allt vore såhär enkelt. Jag ska skriva det på mitt CV; "Matte är inte riktigt mitt ämne, signalbehandling är jag dålig på och programmering är rätt tråkigt... Men jag kan laga köksfläktar!". Vilken arbetsgivare skulle kunna säga nej?
 
Nu ska jag laga mat och gotta mig i att jag sparade 900kr idag. HÖRS, HEJ. 
SKRATTAR BÄST SOM SKRATTAR SIST, FLÄKTSKRÄLLE

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0