Midsommarafton

...har även den gått i hästens tecken ;) Jag började med Kallma, som fick gå ett lätt dressyrpass på ridplanen som börjar ta form vid stallet. Hon tyckte att det var såååå tråkigt, haha... Vi red mest bara volter och tränade på hörnpasseringar i skritt och det är väl kanske inte det roligaste - men himla nyttigt! Mjuk och fin var hon på slutet iaf och jobbade på i fin form i båda varven. 
 
Näste man till rakning var Mulsta, som även han fick gå ett skrittpass på ridplanen. Samma upplägg med volter och hörnpasseringar. Han har börjat förstå dressyrarbetet nu och tycker att han är skitfrän när han gör rätt och får beröm. Nu i början har jag inte så höga krav, utan vill mest bara att han ska böja sig i sidorna och sänka huvudet så att ryggen kommer upp. Han har ju insett att han får beröm när han sänker huvudet, så han har börjat "dyka" ner så man tappar styrningen istället. Samtidigt "boxas" han med frambenen så det ser ut som en variant av spansk skritt. Denna häst alltså... Han har ingen bokstavskombination - han har hela alfabetet ;)
 
Efter Mulsta lastade jag Brodde och drog upp på mon för lite galoppträning. I början var han på tårna och såg spöken överallt, men efter första traven längs sidensjörakan lugnade han ner sig och verkade tycka att vägarna på mon var ganska mysiga :) Vi tog två galopper uppför sandbacken innan vi red bort till vändplanen och galopperade tillbaka en bit. Sista galoppen blev uppför sidensjörakan, och där kunde jag till och med korta ner honom så pass att det gick att sitta ner i galoppen! Lättare häst att jobba med är nog svår att hitta :)
Brodde på turné! 
 

Efter att ha genomfört första konditionspasset på några dagar ska jag dra igång ett avsnitt av nån serie innan jag stupar i säng och taggar igång för morgondagens jobb. Ös gärnet ikväll och kom och köp frulle av mig imorgon! :)

Kommentarer
Postat av: Linda

Ni är så duktiga tillsammans! =) Tack för all träning med dessa nordisar med alla bokstavs kombinationer ;)

Svar: Jag som ska tacka ;)
Sandra

2014-06-20 @ 23:25:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0