Tagga ner va!

Det borde vara dödsstraff att rida på ridplanen idag, kände jag när jag kom till stallet. Solen sken, det hade kommit lagom mycket pudersnö och marken hade frusit så att man inte sjönk igenom. Det blev en 1,5 timmes uteritt istället, vilken avslutades med en galopp på lägdan vid flygfältet. Mys!
Snö, snö, snö!
 
En sak som slog mig när jag var ute och red var hur min inställning till saker går per automatik. Dagar som idag har jag all tid i världen att pyssla, fixa och bara vara. Trots det sprang jag runt och tittade på klockan när jag mockade, och funderade på att vända och rida hemåt bara för att "komma hem lite tidigare". Vad då "komma hem lite tidigare"? Vad hade jag att komma hem till, förutom möjligtvis en massa avsnitt av The Big Bang Theory? Jag fick ta mig i kragen och säga "hallå där, tagga ner litegrann nu va!", ta ett djupt andetag och inse att jag faktiskt inte måste stressa HELA tiden. Oavsett om jag velat det eller inte har stallet blivit en stressad plats. Eftersom jag har så pass långt dit (det tar ca 40min att köra, enkel väg), går mycket tid åt bara för att ta sig dit och hem, och då jag dessutom alltid har skolarbeten upp över öronen vill jag inte söla bort alltför mycket tid. Det är nog egentligen likadant oavsett var i Stockholm jag är, för jag har vant mig vid att gå runt och vara konstant stressad här. Jag får börja träna mental yoga eller nåt :)
 
Nej, nu ska jag försöka mig på nåt så ostressande som att titta på en hel film utan att pausa för att springa runt som en yr höna. Det känns som ett lämpligt projekt för mig ikväll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0