En stjärna på EMC

God afton! 
 
Nu har jag varit sådär jätteaktiv igen. På tvärtomspråket. *Korsar två fingrar bakom ryggen* 
Idag har jag varit på skolan för ovanlighetens skull. Det är lite hatkärlek till det här med att bara vara i skolan 2-3 dagar i veckan. På ett sätt är det så himla skönt att kunna sitta hemma i mjukisbyxor och dricka te medan man plöjer igenom alla dessa formler i kursen Elektromagnetisk kompabilitet (YES, har äntligen lärt mig vad den heter!!!), men det är så himla seeeeegt i längden! Jag menar, vem ska jag jävlas med när jag sitter ensam hemma hela dagen? Alla har ju liv, så det finns ingen att terrorisera över facebook heller. Det får mig att uppskatta mina skoldagar, och tur är väl det :) Trots att jag förmodligen lär mig bättre av att läsa in kursen själv och att föreläsningarna är dryga hade jag aldrig orkat sitta hemma hela tentaperioden. Jag tycker rätt bra om livet just nu, mycket egen planering och eget ansvar samtidigt som det inte går alltför tungt. Skönt med en mjukstart efter USA!
 
EMC:n har som sagt hur många formler som helst, och för att få in alla i skallen måste jag ta till mina små knep. Ibland stannar jag upp efter ett tag och funderar över hur mina "kom ihåg-ramsor" ser ut för de olika uppgifterna, och först då inser jag hur konstiga de är. På en uppgift ska man räkna ut skärmningseffektiviteten med hjälp av en formel som inte finns i formelsamlingen. Gulp. Som tur var hade jag ju lite lösningar där bland annat den formeln stod.
SE=R+A+B 
HUR i hela friden kommer man ihåg en sån formel? JO, med hjälp av Audi. Det är säkert! SE, som de frågar efter i uppgiften, är lika med R+A+B, som är en blandning av mitt registreringsnummer (RAM) och registreringsnumret på pappas gamla Audi V8 som han sålde till Norge 2007 (HOB). SEDAN, mina vänner, ska B approximeras bort om A är större än 10dB. Vilket är ganska logiskt eftersom vi inte har HOBen kvar. Jag är en sån jävla stjärna på EMC. 
Oklart vad jag ville säga med den här bilden... Jag vet egentligen bara en sak just nu. Att jag ska plugga. Och lyssna på rockabilly. Bästa pluggmusiken!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0