Strulskola

Det finns inte ord för hur less jag är på min skola nu. Strul, strul och åter strul. Först läste vi ju en termin i Flemingsberg, på Karolinska institutet i Huddinge. Nu ska vi läsa ett år på campus i Haninge, och resten ska vara i Flemingsberg. Eftersom de medicinska teknikerna (vi alltså, haha..) bara har ett år i Haninge har de inte brytt sig om att fixa hit personal som har med oss att göra, så om man ska prata med studievägledare osv måste man åka till Flemingsberg (vilket tar en timme tur och retur med pendeltåg) eftersom den personal som sitter här inte har nånting med vårat program att göra och inte är speciellt intresserad av att ta på sig extraarbete. Samma sak gäller om man har någon omtenta i nånting. Då kan man inte mejla hit tentan så studenterna kan sitta i Haninge och skriva den, utan man måste åka dit och göra det.
 
Efter klockan 18 (tror jag) och på helgerna är ju skolan låst, så då måste man ha passerkort för att ta sig in. Vi har gått och väntat på att få höra nåt om de där passerkorten för det är många som vill sitta här på kvällarna, vilket även är en rättighet vi har. Förra veckan kom vi på själva att "oj, de har tydligen fotografering för korten på tisdagar klockan 10!" OCH eftersom många föreläsningar ligger mellan 10 och 12 hade vi inte märkt det förrän då. Så när vi då var lediga runt 10 gick vi dit och fotade oss, men vi har ingen aning om var man ska hämta ut korten för han körde bara ut oss ur rummet så fort vi var klara med fotograferingen. Det har ju ändå gått en månad sen introduktionskurserna började och vi har fortfarande ingen aning om nånting. Bra jobbat.
 
Hela skolan får lunch samtidigt. Med 2 mikrovågsrum med ca 25-30 mikrovågsugnar per rum och begränsat antal sittplatser blir det kaos varje dag runt lunchtid. Det har hänt många gånger att man får stå i kö i 15min för att få värma maten och sedan springa runt hela skolan för att få nånstans att sitta. 
 
Schemaläggningen är även det ett stort frågetecken. De har lagt ut kurser på vårt schema som vi inte ens ska läsa, medan vissa av de kurser vi SKA läsa inte finns. Många gånger säger lärarna "Jag vet att det inte står på schemat, men...". Lätt att planera och veta hur och när man ska göra saker då? Dessutom har de planerat in heldagar mellan 8-17 och 10-17 utan så mycket som en halvtimmes lunch på hela dagen. Deras förlust eftersom jag inte lär vara sådär jättetrevlig att ha att göra med i slutet på den dagen... ;) Men jag förstår inte grejen. Den här skolan är alltså rankad 3a av alla naturvetenskapliga universitet i hela Sverige, men de kan inte sätta ihop ett simpelt schema eller gå ut med ordentlig information till sina elever? Åhhh, som att plugget inte vore nog...
Projektgruppen i Företagsekonomi! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0