Lördag - Victor

Hade bestämt mig för att prova rida barbacka för en gångs skull. Superbalansen jag hade när jag red Hilda är så gott som bortblåst så det skadar inte med lite träning... ;) Vet av tidigare erfarenheter att Victor tar minsta lilla chans att komma undan så jag tog med ett spö bara så han visste att det inte skulle hjälpa att dumma sig. Under den tiden jag ridit honom har jag behövt använda spöet 2 gånger på honom (och de gångerna har jag bara lagt det mot bogen för att påminna honom), annars har det räckt att bara hålla i det så han vet att det finns där.

Hursomhelst, vi skrittade fram en bit ute innan vi red tillbaka till stallet och gick ner på ridplanen. Där tränade vi volter som vanligt ;) När han kändes mjuk provade jag att trava litegrann. Det gick sådär. Jag har inte ridit barbacka på säkert ett år, och han har ju inte den bredaste ryggen direkt... x) Men jag satt ju kvar iaf så jag ska inte klaga :) Han försökte verkligen att hjälpa mig och trava så mjukt och försiktigt han bara kunde så jag skulle få det lättare, söten!♥

När jag kände mig nöjd hoppade jag av och tränade honom lite från marken. Jag gick brevid honom och tog in honom på en volt där syftet var att han skulle göra några små flyttningar och trampa under sig. När han lyfte inner bak tog jag en liten förhållning i innertygeln samtidigt som jag smackade lite så han inte skulle tappa energin, och när han då kommer in lite med framdelen sätter han inner bak under sig istället, bra va? ;) I början tyckte han att jag var väldigt jobbig med honom och förstod inte riktigt vad jag menade, men när han tagit ett steg i rätt riktning överöste jag honom med beröm och han blev så mallig! Det tog inte lång tid innan han fattat grejen och flyttade jättebra i båda varven! Duktiga Victor :)
Måste försöka få med mig någon som kan ta lite nya bilder innan jag åker ner till Stockholm igen!

Kommentarer
Postat av: ida

när åker du till sthlm igen?:)

2012-01-02 @ 23:23:45
URL: http://idabn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0