Stalldag

Idag har större delen av dagen spenderats i stallet. Var något otaggad att fara ut då jag vaknade imorse och insåg att det spöregnade, men efter att ha tittat på hoppning en timme på svtplay var jag redo! Jag blir alltid så motiverad när jag ser alla elitryttare, så då kan inte lite regn stoppa mig! ;)
 
Jag började med att rida Curt, en varmblodsvallack som flyttade till stallet i början av sommaren men som sen var iväg på bete i drygt en månad och nu är tillbaka igen. Efter vi skrittat fram började vi iaf med att ställa och böja åt båda håll med hjälp av en massa volter och serpentinbågar tills jag kände att jag hade honom med mig och han var mjuk. Sedan började vi trava lite, och då trodde Curtan att han var hingst igen ;) Han slet ner huvudet ungefär som att han skulle påbörja ett bocksprång men började istället boxas med frambenen medan han travade. Jag röt till åt honom några gånger, och sen gav han sig och kunde fortsätta trava som en vanlig häst ;) Vi travade åttvolter och jobbade en del med böjning och att försöka få honom att bli längre/lägre i formen (han har lätt för att krulla ihop sig och går ofta bakom hand), men han var lite för stark för att det skulle bli riktigt bra så vi bröt av till skritt igen och jobbade med ökning och minskning av volter istället. När vi nött det i 5-10min fortsatte vi med travjobbet igen, och då var det en helt annan häst att sitta på! Då hade han fått jobba under sig med sina bakben på ett annat sätt, och drog inte alls lika mycket, så då fick jag till och med driva honom runt volterna (skulle jag gjort det från början hade han stuckit trots att jag bromsat med både hand och säte) och fick därför en mycket bättre form :) Vi jobbade på i traven en stund till innan jag tyckte att det räckte. Det var en mycket seeeg och trött Curt som skrittade runt på långa tyglar på slutet kan jag säga, hahaha!
 
En bild på "lille" Curt som jag snott av hans ägare Linda-li ;)
 
Nästa man till drabbning var Wilmer, som även han skulle ridas dressyr på. Där började jag på samma sätt som med Curt, volter och serpentinbågar för att få till böjningen i båda sidor och känna att han var med. Sen gick vi över till att flytta in och ut på volten. Det tyckte både jag och Wilmer var jobbigt, haha! Det är en sån stor skillnad att sitta upp på Wilmer och på t.ex. Victor, för han är inte ens i närheten av lika känslig för skänklarna så jag får jobba som en tok för att flytta undan honom. Men han är ju bara en liten bäbis på 4 år, så det kommer så småningom :) Efter jobbet på volterna började vi trava lite smått och lägga in lite volter efter fyrkantspåret innan vi gick över i åttvolter över hela ridbanan. Det enda jag fokuserade på där var att han skulle få med sig utsidan runt volten (dvs. att han inte ska skjuta ut bogen, "rinna iväg" och tappa voltspåret) och vara ställd/böjd åt rätt håll. Trots att volterna inte blev riktigt runda och att ytterbogen inte var med alla gånger gjorde både han och jag så gott vi kunde, så jag är helnöjd ändå!
 
Ja, vad ska man säga... När jag väl bloggar gör jag det ordentligt ;) En stor eloge till alla er som läste allt! Eller ja... Eloge till alla er som fortfarande orkar klicka er in hit... ;)

Kommentarer
Postat av: Bea

Tack så mycket =) vi försöker ju! =) vad roligt att du har fler hästar att träna! =D

2012-08-08 @ 00:02:24
URL: http://beabystrom.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0